A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство "Ладижинська міська лікарня" Ладижинської міської ради Гайсинського району Вінницької області

Відділення паліативної допомоги

Дата: 01.11.2023 15:07
Кількість переглядів: 98

В Ладижинській міській лікарні почало працювати відділення паліативної допомоги. Його завдання - поліпшити якість життя пацієнтів, що мають невиліковні хвороби, шляхом полегшення страждань, а також надання психосоціальної і духовної підтримки.

Відділення очолила Анна Олександрівна Шарапова, лікарка-переселенка, яка приїхала до нашої громади з Херсонської області. Розташоване воно на 4 поверсі терапевтичного корпусу лікарні у приміщенні колишнього неврологічного відділення, обладнане ліфтом.

Враховуючи специфічні потреби пацієнтів, відділення має крісла-каталки та обладнане електричним підйомником, що дозволяє комфортно переміщувати хворих. Є також візок для миття хворих, який перетворюється на мобільну ванну, і завдяки йому гігієнічні процедури можуть відбуватися безпосередньо біля ліжка пацієнта.

До укомплектування паліативного відділення долучилась і Гайсинська районна організація Товариства Червоного Хреста України. Її представниця Анна Древницька передала закладу памперси, маски та антисептичні засоби.

До відділення завітав очільник громади Олександр Коломієць - оглянув палати та поспілкувався з медпрацівниками.

“Це дуже важливо - допомагати важкохворим людям та членам їхніх родин. Дякую вам за готовність робити цю благородну справу, бажаю міцності та наснаги у роботі”, - зазначив Олександр Коломієць.

Директор КП Ладижинська міська лікарня Віталій Клименко зазначив, що за кілька днів до відділення надійдуть специфічні знеболюючі препарати, які раніше в лікарні не використовувались. Це знеболюючі пластирі, що діють протягом трьох діб. Завдяки їм пацієнту не треба буде робити чотири-п’ять ін’єкцій знеболюючих препаратів на день. Також він додав, що відділення надаватиме мобільну паліативну допомогу тим пацієнтам, які знаходяться вдома.

Окрім допомоги пацієнтам, у відділенні також надаватиметься психосоціальна підтримка членам їхніх родин. За потреби до хворих можуть запрошуватися представники релігійних організацій для надання духовної допомоги.

Для госпіталізації пацієнтів до паліативного відділення необхідно звернутися за направленням до сімейного лікаря. Також бажаючі можуть отримати роз'яснення безпосередньо у керівниці відділення.

Дякуємо всім, хто долучився до створення та облаштування відділення.

Працюємо далі.

  

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень