A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство "Ладижинська міська лікарня" Ладижинської міської ради Гайсинського району Вінницької області

Ладижинська міська лікарня увійшла до переліку загальних лікарень спроможної мережі

Дата: 12.10.2023 15:09
Кількість переглядів: 42

Ладижинська міська лікарня увійшла до переліку загальних лікарень спроможної мережі закладів охорони здоров’я Вінницької області. Таке рішення було прийнято МОЗ на основі аналізу діяльності лікарень регіону.

Що це дасть медичному закладу та пацієнтам?

По-перше, перебуваючи в спроможній мережі, лікарня потраплятиме в маршрут пацієнта, який складатиме Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА. Тобто лікарня надаватиме екстренну медичну допомогу та обслуговуватиме пацієнтів за наявними няпрямками.

По-друге, лікарня зможе розраховувати на державні закупівлі медичного обладнання, які централізовано здійснюватимуться МОЗ і розподілятимуться по медичним закладам в залежності від їхньої категорії.

“Цим рішенням МОЗ чітко встановило категорії для медичних закладів. Відтепер не буде опорних лікарень. Та жодних обмежень наявної діяльності нашої лікарні не передбачається. Навпаки, потрапивши до спроможної мережі, ми підтвердили свою фінансову спроможність та статус лікарні загального профілю”, - підкреслив Віталій Клименко, директор КП "Ладижинська міська лікарня".

Загалом до спроможної мережі Вінницької області увійшли 94 заклади: 60 надавачів первинної медичної допомоги, 7 надкластерних, 7 кластерних, 19 загальних та 1 екстреної та невідкладної допомоги.

Така оптимізація мережі закладів охорони здоров’я дозволить забезпечити доступність, якість та безоплатність медичної допомоги усім мешканцям області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень